Italienske burgere og hjemmelagde buns
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200°C. Burgerbrød: bland hvetemel, gjær, olivenolje (1/8), salt (1 ts for hver 6 dl mel) og lunkent vann (2,5 dl for hver 6 dl mel) til en smidig deig. La det stå lunt i en bolle med klede over i ca. 30 minutter.
-
Trinn 2
Form passe store boller og trykk dem litt flate. Legg på stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 25 minutter. Stek dem i ovnen i ca. 10 minutter.
-
Trinn 3
Burgere: bland kjøttdeig, revet parmesan, egg, hakket persille, salt og pepper til en smidig deig.
-
Trinn 4
Form burgere og stek dem gylne i 3/8 av oljen.
-
Trinn 5
Tomatsalsa: Fres hakket løk og hvitløk (4/5) i litt olje, tilsett hermetiske tomater og la det koke i ca. 15 minutter til sausen er litt redusert. Smak til med salt og pepper. Ha i hakket basilikum rett før servering. Salat: Kutt agurk i terninger. Lag en vinaigrette av 4/8 av olivenoljen, hvitvinseddik og resten av den finhakkede hvitløken. Smak til med salt og pepper. Vend det inn i salatblandingen og agurkterningene. Server burgere og tomatsalsa i deilige hjemmebakte burgerbrød med salaten ved siden av.