Vegetarburger med dijonaise
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kjør linsene grovt i en blender. Skjær paprika, rødløk, hvitløk og champignon fint og stek det gyllent i en panne med litt olivenolje. Ha det i en bolle og tilsett linser, egg, balsamico og urter.
-
Trinn 2
Bland og form til hamburgere. Stek de i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter.
-
Trinn 3
Dijonnaise: Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett ønsket dijonsennep og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.
-
Trinn 4
Montering av hamburger: Start med salat på hamburgerbrødbunnen. Legg på hamburger, sylteagurk og dijonnaise. Avslutt med hamburgerbrødtoppen. Server!