Vegetarburger med feta og tzatziki | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget hamburger Vegetarburger med feta og tzatziki

Vegetarburger med feta og tzatziki

4.3 i snitt
Vegetarburger med feta og tzatziki
Vegetarburger med feta og tzatziki gir assosiasjoner til Middelhavet og lange sommerkvelder. Denne vegetariske middelshavburgeren blir garantert en slager!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Vegetarburger
4 stk
Burgerbrød
8 skive
Tomater
1 klype
Flaksalt
1 klype
Svart pepper, nykvernet
1 ss
Balsamicosirup
4 stk
Crispisalat, blader

Grillet fetaost

150 gr
Fetaost
2 ss
Olivenolje
2 ts
Oregano
1 klype
Knust sort pepper
1 kvist
Rosmarin, fersk

Tzatziki med saltet agurk

3 dl
Gresk yoghurt, naturell
2 ts
Salt
0.5 stk
Agurk
2 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Knust sort pepper
1 ss
Olivenolje
1 ss
Fersk dill, hakket

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag tzatziki: Bruk en ostehøvel eller skarp kniv til å kutte syltynne skiver av agurken. Legg agurken i en sil og bland inn saltet. La det ligge i 10-15 min, så vannet trekker ut av agurken. Bland sammen resten av ingrediensene til tzatzikien.

  2. Trinn 2

    Legg fetaosten på aluminiumsfolie, topp med olivenolje, oregano, pepper og frisk rosmarin, og lukk folien rundt. Legg på grillen, og stek i 10-15 min. Fetaosten er klar når den er gjennomvarm, og det dufter av urter.

  3. Trinn 3

    Grill vegetarburgerne som anvist på pakken, og varm burgerbrødene lett på grillen. Krydre tomatskivene med salt, pepper og balsamicosirup.

  4. Trinn 4

    Legg to gode skjeer tzatziki i bunnen av burgerbrødet. Legg på crispsalat, vegetarburger og tomatskiver. Del fetaostblokken i fire like deler, og topp burgeren med deilig grillet fetaost. Sett på brødtoppen og nyt!

     

    Tips! Husk å oppbevare tomater i romtemperatur – da blir de nemlig søtere og mer saftige når du skal bruke dem.