Vegetarburger med feta og tzatziki | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget hamburger Vegetarburger med feta og tzatziki

Vegetarburger med feta og tzatziki

4.3 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
19 ingredienser
Vegetarburger med feta og tzatziki
Vegetarburger med feta og tzatziki gir assosiasjoner til Middelhavet og lange sommerkvelder. Denne vegetariske middelshavburgeren blir garantert en slager!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Meatish-burger
4 stk
Burgerbrød
8 skive
Tomater
1 klype
Flaksalt
1 klype
Sort pepper, malt, nykvernet
1 ss
4 stk
Crispisalat, blader

Grillet fetaost

150 gr
Fetaost
2 ss
Olivenolje
2 ts
Oregano
1 klype
Knust sort pepper
1 kvist
Rosmarin, fersk

Tzatziki med saltet agurk

3 dl
Gresk yoghurt, naturell
2 ts
Salt
0.5 stk
Agurk
2 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Knust sort pepper
1 ss
Olivenolje
1 ss
Fersk dill, hakket

Slik gjør du

Trinn 1

Lag tzatziki: Bruk en ostehøvel eller skarp kniv til å kutte syltynne skiver av agurken. Legg agurken i en sil og bland inn saltet. La det ligge i 10-15 min, så vannet trekker ut av agurken. Bland sammen resten av ingrediensene til tzatzikien.

Trinn 2

Legg fetaosten på aluminiumsfolie, topp med olivenolje, oregano, pepper og frisk rosmarin, og lukk folien rundt. Legg på grillen, og stek i 10-15 min. Fetaosten er klar når den er gjennomvarm, og det dufter av urter.

Trinn 3

Grill vegetarburgerne som anvist på pakken, og varm burgerbrødene lett på grillen. Krydre tomatskivene med salt, pepper og balsamicosirup.

Trinn 4

Legg to gode skjeer tzatziki i bunnen av burgerbrødet. Legg på crispsalat, vegetarburger og tomatskiver. Del fetaostblokken i fire like deler, og topp burgeren med deilig grillet fetaost. Sett på brødtoppen og nyt!

 

Tips! Husk å oppbevare tomater i romtemperatur – da blir de nemlig søtere og mer saftige når du skal bruke dem.