Mandelpotetmos med hasselnøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Mandelpotetmos med hasselnøtter

Mandelpotetmos med hasselnøtter

5.0 i snitt
Mandelpotetmos med hasselnøtter
En god hjemmelaget mandelpotetmos er et lite måltid i seg selv, men også det beste tilbehøret til alle typer fisk og kjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Mandelpoteter
2 dl
Fløte
1 dl
Hasselnøtter
100 gr
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet hvitpepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker – ca 15 minutter. Sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen.

  2. Trinn 2

    Varm ovnen til 230˚ C varmluft. Grovhakk hasselnøtter og spre bitene utover et stekebrett. Bak hasselnøttene lysebrune i ovnen ved 230˚ C i 3 til 5 minutter. Dryss ristede hasselnøtter over potetmosen ved servering.

Tips!

Potetene kan skrelles dagen før. Potetpureen kokes og lages en time før gjestene kommer.