Mandelpotetmos med hasselnøtter
En god hjemmelaget mandelpotetmos er et lite måltid i seg selv, men også det beste tilbehøret til alle typer fisk og kjøtt.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker – ca 15 minutter. Sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen.
-
Trinn 2
Varm ovnen til 230˚ C varmluft. Grovhakk hasselnøtter og spre bitene utover et stekebrett. Bak hasselnøttene lysebrune i ovnen ved 230˚ C i 3 til 5 minutter. Dryss ristede hasselnøtter over potetmosen ved servering.
Tips!
Potetene kan skrelles dagen før. Potetpureen kokes og lages en time før gjestene kommer.
Prøv også