Rødbetsalat med chèvre og hasselnøtter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og del rødbetene i 8 båter. Bland 6 ss olivenolje, hakket timian, 0,5 ts salt og nykvernet pepper.
Vend rødbetene i blandingen og bak ved 180 ̊C i ca. 30 minutter til de er møre.
-
Trinn 2
Rist hasselnøtter 10 minutter i ovn ved 180 ̊C.
-
Trinn 3
Fordel chèvre på 8 baguetteskiver. Grill dem i ovn til osten er gyllen.
-
Trinn 4
Rør godt sammen hvitvinseddik og honning eller sirup. Bland inn 8 ss olivenolje og 0,25 ts salt. Vend de bakte rødbetene i dressingen.
Vask og riv friséesalaten og vend sammen med rødbeter og dressing. Anrett på et stort fat og topp med chèvretoast og hakkede hasselnøtter.
TIPS
Rødbeter er noe av det sunneste du kan spise. Det er faktisk den rotgrønnsaken med aller høyest innhold av antioksidanter og mye av næringen sitter i skallet. Så ikke skrell bort smak og vitaminer. Gå heller til innkjøp av en god gammeldags grønn- saksbørste og skrubb betene godt før du baker dem. Da blir det full pott både smaksmessig og helsemessig!