Pizza med pinnekjøtt og hasselnøtter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig. Del den i 4 runde emner som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.
-
Trinn 2
Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og fres i tre minutter i olivenolje.
-
Trinn 3
Ha på timian, laurbærblad, hakkede tomater og sitronsaft og kok i fem minutter. Smak til sausen med hakket frisk basilikum, salt, pepper og litt sukker for å runde av sausen.
-
Trinn 4
Pizza: Sett ovnen på 250 grader varmluft og pizzafunksjon med en stekeplate eller pizzastein.
-
Trinn 5
Kjevle ut et pizzaemne på et stykke bakepapir med litt mel på til ca. 1 cm tykkelse og diameter på 25-30 cm.
-
Trinn 6
Smør på tomatsaus, dryss med opprevet rent pinnekjøttkjøtt, hakkede hasselnøtter og revet Jarlsbergost.
-
Trinn 7
Stek pizza ved 250 grader varmluft med pizzafunksjon i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt, pent brun og sprø i kantene. Spiser umiddelbart med strimlede epler, ruccula og rømmedressing.
-
Trinn 8
Rømmedressing: Bland alle ingrediensene til en smakfull dressing.