Hopp til innhold

Pizza med pinnekjøtt og hasselnøtter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
27 ingredienser
111 planlagt
Pizza med pinnekjøtt og hasselnøtter

Her er en enkel og spennende oppskrift på hvordan restene kan benyttes i form av pizza med pinnekjøtt og hasselnøtter. Julen er ikke over før den er spist opp!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 gr
Gjær
3 dl
Lunkent vann, 37 grader
500 gr
Finbakstmel
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Tomatsaus

2 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
1 ts
Timian
4 stk
Laurbærblad
1 boks
Hakkede tomater
3 ss
Basilikum, evt. 3 ts tørket basilikum
1 ss
Sitronsaft
0.5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ts
Sukker
400 gr
Renset pinnekjøttkjøtt

Pizzafyll

200 gr
Revet Jarlsbergost
50 gr
Hasselnøttkjerner eller andre nøtter
1 stk
Grønt eple
0.5 pk
Ruccula

Rømmedressing

1 stk
Rømme
1 ss
Sitronsaft
2 ss
Majones
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig. Del den i 4 runde emner som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og fres i tre minutter i olivenolje.

Trinn 3

Ha på timian, laurbærblad, hakkede tomater og sitronsaft og kok i fem minutter. Smak til sausen med hakket frisk basilikum, salt, pepper og litt sukker for å runde av sausen.

Trinn 4

Pizza: Sett ovnen på 250 grader varmluft og pizzafunksjon med en stekeplate eller pizzastein.

Trinn 5

Kjevle ut et pizzaemne på et stykke bakepapir med litt mel på til ca. 1 cm tykkelse og diameter på 25-30 cm.

Trinn 6

Smør på tomatsaus, dryss med opprevet rent pinnekjøttkjøtt, hakkede hasselnøtter og revet Jarlsbergost.

Trinn 7

Stek pizza ved 250 grader varmluft med pizzafunksjon i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt, pent brun og sprø i kantene. Spiser umiddelbart med strimlede epler, ruccula og rømmedressing.

Trinn 8

Rømmedressing: Bland alle ingrediensene til en smakfull dressing.