Bønnepuré
Lag en god bønnepuré som tilbehør til meze, som erstatning til potetmos eller et sunnere alternativ på skiva. Den kan minne om hummus, men her bruker vi bønner og ikke kikerter. Krydre med spisskummen og koriander og server!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland avrente bønner (spar på laken), finhakket hvitløk, spisskummen og sitronsaft.
-
Trinn 2
Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
-
Trinn 3
Tilsett litt lake eller vann og kjør til en myk konsistens. Rør i finhakket rødløk, chili og koriander. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.
-
Trinn 4
Ha bønnepure over i en skål eller på tallerken, dryss over litt chiliflak og hakket koriander og avslutt med noen dråper olivenolje.
Prøv også