Hopp til innhold

Panert ørret med avokadosalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
241 planlagt
Panert ørret med avokadosalat

Vår mest fiberrike frukt, avokadoen, modnes ferdig først etter at den er høstet. Avokadoen skal gi etter for et lett trykk når du holder den i hånden, da er den spisemoden. Her er den servert til sommerens beste ørretmiddag!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
500 gr
Nypoteter
2 stk
Tomat
1 pk
Vårløk
2 dl
Yoghurt naturell Tine
1 pk
Ørretfilet frossen Godehav
1 stk
Avokado 2-pk
1 stk
Lime
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
2 ts
Kajennepepper
2 dl
Griljermel
3 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Tin fisken. Kok poteter i lettsaltet vann. Bruk tre dype tallerkener. En med hvetemel, salt og kajennepepper. En med vispet egg og en tallerken med griljermel. Dypp hvert fiskestykke først i hvetemel, så i egg og til slutt i griljermel.

Trinn 2

Varm solsikkeolje i en panne og stek fiskestykkene ca. 1 minutt på hver side. Legg fisken på papir slik at oljen får renne av.

Trinn 3

Del avokado i to og ta ut steinen.

Trinn 4

Skjær avokado og tomat i terninger og bland med finsnittet vårløk og yoghurt. Smak til med lime, salt og kajennepepper. Server salaten sammen med den panerte ørreten og kokte poteter.

Erstatt gjerne potetene med ris.