Panert ørret med avokadosalat

Vår mest fiberrike frukt, avokadoen, modnes ferdig først etter at den er høstet. Avokadoen skal gi etter for et lett trykk når du holder den i hånden, da er den spisemoden. Her er den servert til sommerens beste ørretmiddag!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tin fisken. Kok poteter i lettsaltet vann. Bruk tre dype tallerkener. En med hvetemel, salt og kajennepepper. En med vispet egg og en tallerken med griljermel. Dypp hvert fiskestykke først i hvetemel, så i egg og til slutt i griljermel.
Trinn 2
Varm solsikkeolje i en panne og stek fiskestykkene ca. 1 minutt på hver side. Legg fisken på papir slik at oljen får renne av.
Trinn 3
Del avokado i to og ta ut steinen.
Trinn 4
Skjær avokado og tomat i terninger og bland med finsnittet vårløk og yoghurt. Smak til med lime, salt og kajennepepper. Server salaten sammen med den panerte ørreten og kokte poteter.
Erstatt gjerne potetene med ris.