Sommersalat med grillet ørret og egg
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Grill potetene. Ta plasten av aluminiumsformen og sett den på grillen på indirekte varme. Legg på lokket og grill til potetene er ferdige, ca. 25 minutter.
-
Trinn 2
Krydre ørretfileten med salt og pepper. Grill ørretfileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.
-
Trinn 3
Lag dressing: bland sennep, eddik og sitron. Visp inn olje og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Kok eggene i 7 minutter og avkjøl (da er plommen fremdeles myk). Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann.
-
Trinn 5
Kutt salaten i strimler, potetene i store biter og del aspargesstilkene i to. Bland lett med dressingen og vend inn ørret. Skrell eggene, del de i to og legg på toppen av salaten.