Hopp til innhold

Sommersalat med grillet ørret og egg

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
298 planlagt
Sommersalat med grillet ørret og egg

En salat full av gode råvarer! Og selv om den inneholder mange ingredienser, er salaten veldig enkel å lage.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Salat

4 stk
Egg
5 stk
Asparges
200 gr
Hjertesalat
2 ts
Salt

Dressing

1 ts
Hvitvinseddik
1 ts
Frisk sitron
1 ss
Dijonsennep
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Olje

Poteter

350 gr
Mandelpoteter BBQ, Bama

Ørret

1 kg
Ørretfilet naturell

Laks

2 klype
Pepper
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Grill potetene. Ta plasten av aluminiumsformen og sett den på grillen på indirekte varme. Legg på lokket og grill til potetene er ferdige, ca. 25 minutter.

Trinn 2

Krydre ørretfileten med salt og pepper. Grill ørretfileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.

Trinn 3

Lag dressing: bland sennep, eddik og sitron. Visp inn olje og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Kok eggene i 7 minutter og avkjøl (da er plommen fremdeles myk). Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann.

Trinn 5

Kutt salaten i strimler, potetene i store biter og del aspargesstilkene i to. Bland lett med dressingen og vend inn ørret. Skrell eggene, del de i to og legg på toppen av salaten.