Tiramisù med rabarbra

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 190 grader varmluft.
Trinn 2
For å lage sukkerbrød: Knekk eggene og mål opp i et desilitermål. Ha over i en bolle. Ha like mange desiliter sukker i bollen og pisk til en luftig og stiv eggedosis.
Tips: Bruk romtempererte egg for en luftig eggedosis.
Ha like mange desiliter mel som antall desiliter egg i en sikt. Ha i bakepulver og sikt over i eggedosisen. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen.
Pensle et bakepapir med olje og ha på et bakebrett. Ha kakerøren på bakepapiret og bre ut til 1 cm tykkelse.
Stek i 5 minutter og sett til avkjøling.
Trinn 3
Lag rabarbarakraft: Vask og kutt rabarbra i biter og ha over i en kjele.
Del vaniljestang på langs, skrap ut frøene og ha stangen og frøene i kjelen sammen med en kanelstang. Kok opp og la småkoke i 15 minutter.
Sil av bitene og sett til avkjøling.
Trinn 4
Mascarponekrem: Legg gelatinplatene i kaldt vann slik at de mykner.
Ha ost, eggeplomme og sitronsaft i en bolle. Rør sammen til en jevn masse.
Stivpisk eggehvite og melis til marengs og vend inn i ostekremen.
Klem gelatinplatene fri for vann og ha de i en kjele med 1 ss av vannet. Varm opp til gelatinplatene har smeltet og holder ca. 50 grader.
Pisk kraftig i kremen samtidig som du pisker inn gelatinen i med en tynn stråle.
Trinn 5
Montering av kaken: Del opp sukkerbunnen i tre like størrelser som passer til glassbollen eller fatet du skal servere i.
Legg et lag med sukkerbrød i en glassbolle og dynk den med rabarbrakraft. Ønsker du å lage tiramisúen porsjonsvis kan du bruke porsjonsglass.
Legg deretter skiver av jordbær, smør på mascarponekrem og dryss med kakao.
Gjenta to ganger og pynt toppen av bollen med halve jordbær. Sett kaken kaldt.
Tiramisúen er serveringsklar etter et par timer.