Hopp til innhold

Pepperstekt indrefilet med bakt paprika

3.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
24 ingredienser
103 planlagt
Pepperstekt indrefilet med bakt paprika

Prøv pepperstekt indrefilet av okse, med tilbehør som bakt paprika, ostesjampinjonger, sjalottløk- og balsamicosaus. Mørt og smakfullt kjøtt som er fint å servere når dere er flere tilbords.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Indrefilet av okse
1 ts
Salt
1 ss
Grovknust sort pepper  
2 ss
Solsikkeolje

Sjampinjonger med ost

8 stk
Sjampinjonger
125 gr
Ost (f.eks. camembert eller brie)
2 ss
Hakket persille

Bakt paprika

2 stk
Rød paprika
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian, fersk
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Sjalottløk- og balsamicosaus

1 dl
Sjalottløk
1 dl
Sjampinjongstilker (fra sjampinjongene med ost) 
0.5 dl
Balsamico
2 stk
Buljongterning
2 ts
Maisstivelse
2 ss
Smør
3 dl
Vann
1 dl
Kjøttsaften fra stekingen av oksefileten 
0.5 ts
Salt (smak til)
0.5 ts
Sukker (smak til)
0.5 ts
Kvernet pepper (smak til)

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Renskjær kjøttet for hinner og sener, og salt den. Brun den på alle sider i en varm panne med solsikkeolje. Rull den i grovknust, sort pepper og overfør til en ildfast form. 

Trinn 2

Stek indrefileten med et steketermometer ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 minutter (til kjernetemperatur 56 grader for medium stekt). Ta kjøttet ut av ovnen og legg på et romtemperert fat i 5 minutter. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minst 20 minutter. 

Trinn 3

Lag sjampinjonger med ost: Ta ut stilken av soppen. Spar soppstilken til sausen. Fyll biter av ost i soppen, og legg på et stekebrett.

Trinn 4

Lag bakt paprika: Del paprikaen i båter og fjern innmaten. Bland paprikabåtene i en ildfast form med olivenolje, hakket hvitløk, hakket timian, salt og kvernet pepper.

Trinn 5

Bak sjampinjongene og paprikaen i ovnen på 180 grader varmluft i 15 minutter. Dryss hakket persille over sjampinjongene ved servering.  

Trinn 6

Lag sjalottløk- og balsamicosaus: Finhakk sjalottløk og sjampinjongstilker. Fres dem i en panne med smør i 2 minutter. Tilsett balsamicoeddik og vann. Kok opp med buljongterningen og la koke i 5 minutter. Jevn sausen med maisstivelse. Smak til med stekesaften fra indrefileten, salt, sukker og kvernet pepper. 

Trinn 7

Skjær indrefileten i skiver, og dander med tilbehøret på en tallerken. Server gjerne stekte eller fløtegratinerte poteter til retten. 

TIPS!

Oksefileten kan stekes inntil 2 timer før gjestene kommer. Varm opp rett før servering på 180 grader varmluft i 5 minutter. Soppen kan tilberedes dagen før, men bakes rett før servering.