Pepperstekt indrefilet med bakt paprika
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Renskjær kjøttet for hinner og sener, og salt den. Brun den på alle sider i en varm panne med solsikkeolje. Rull den i grovknust, sort pepper og overfør til en ildfast form.
-
Trinn 2
Stek indrefileten med et steketermometer ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 minutter (til kjernetemperatur 56 grader for medium stekt). Ta kjøttet ut av ovnen og legg på et romtemperert fat i 5 minutter. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minst 20 minutter.
-
Trinn 3
Lag sjampinjonger med ost: Ta ut stilken av soppen. Spar soppstilken til sausen. Fyll biter av ost i soppen, og legg på et stekebrett.
-
Trinn 4
Lag bakt paprika: Del paprikaen i båter og fjern innmaten. Bland paprikabåtene i en ildfast form med olivenolje, hakket hvitløk, hakket timian, salt og kvernet pepper.
-
Trinn 5
Bak sjampinjongene og paprikaen i ovnen på 180 grader varmluft i 15 minutter. Dryss hakket persille over sjampinjongene ved servering.
-
Trinn 6
Lag sjalottløk- og balsamicosaus: Finhakk sjalottløk og sjampinjongstilker. Fres dem i en panne med smør i 2 minutter. Tilsett balsamicoeddik og vann. Kok opp med buljongterningen og la koke i 5 minutter. Jevn sausen med maisstivelse. Smak til med stekesaften fra indrefileten, salt, sukker og kvernet pepper.
-
Trinn 7
Skjær indrefileten i skiver, og dander med tilbehøret på en tallerken. Server gjerne stekte eller fløtegratinerte poteter til retten.
TIPS!
Oksefileten kan stekes inntil 2 timer før gjestene kommer. Varm opp rett før servering på 180 grader varmluft i 5 minutter. Soppen kan tilberedes dagen før, men bakes rett før servering.