Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Nyttårsaften Pepperstekt oksebiff med deilig tilbehør

Pepperstekt oksebiff med deilig tilbehør

Ingen vurderinger
Pepperstekt oksebiff med deilig tilbehør
Vil du imponere nyttårsgjestene uten stress på kjøkkenet? Pepperstekt biff er svaret. Den er enkel å lykkes med – og fantastisk på smak. Og med det rette tilbehøret, serverer du en festmiddag gjestene dine sent vil glemme!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Ytrefilet av storfe, ca 180-200 gr. per stk.
1 ts
Salt
2 ss
Solsikkeolje
2 ts
Pepper

Kremet sopp

2 ss
Smør
250 gr
Fersk sopp i skiver
2 dl
Løk, hakket
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ts
Timian
1 ss
Hvetemel
3 dl
Fløte
1 stk
Buljongterning
2 ss
Gressløk
2 ts
Sitronsaft
1 klype
Salt og pepper

Ovnsbakt søtpotet

0,5 kg
Søtpotet
2 ss
Olivenolje
2 ts
Timian
1 ts
Salt
1 klype
Pepper
2 ts
Sitronsaft

Brokkolisalat

1 stk
Brokkoli
1 dl
Olivenolje
1 dl
Granateplekjerner
1 ss
Lime (saften)
1 klype
Salt og pepper

Potetgrateng med urteskorpe

700 gr
Poteter
100 gr
Cherrytomater
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Friske grønne urter som f.eks. persille, gressløk, dill eller basilikum
100 gr
Mykt smør
2 stk
Loff uten skorpe, skriver
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Stek biffene: Biffene saltes og pepres (masse) og brunes godt i en varm stekepanne med solsikkeolje. Legg biffene til side på en tallerken. Sett ovnen på 220 grader varmluft og sett inn en ildfast form. Når ovnen er varm, legg biffene i den ildfaste formen og stek dem i ovnen til kjernetemperatur 55 grader, ca. 5-7 minutter. La biffene hvile på en romtemperert tallerken i 5 minutter før servering.

  2. Trinn 2

    Kremet sopp: Smelt smøret i en kjele og tilsett skivet sopp, hakket løk og hvitløk. Fres til all væske er borte og tilsett timian og hvetemel. Bland godt og spe med fløte. Kok opp og la småkoke i et par minutter. Ved servering smakes det til med gressløk, sitronsaft, salt og pepper. Hvis det ligger kjøttsaft på tallerkenen biffen hviler på, heller du kjøttsaften i den kremede soppen.

  3. Trinn 3

    Ovnsbakt søtpotet: Varm ovnen til 220 grader varmluft. Skrell søtpotetene og del dem i ca. 2 cm terninger. Vend terningene med olivenolje, timian, salt, pepper og sitronsaft og ha dem i en ildfast form. Bak søtpotetene i ovnen i ca. 20 minutter til de er møre.

  4. Trinn 4

    Brokkolisalat: Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Del brokkolien i tommelfingerstore biter. Bruk også stilken (den må skrelles først). Kok bitene i 2 minutter. Avkjøl dem i iskaldt vann. Sil av vannet. Ved servering blandes brokkolien med olivenolje, granateplekjerner, limesaft, salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Potetgrateng med urteskorpe: Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kok potetene med skallet på i saltet vann til de er møre. Avkjøl potetene og skrell dem. Skjær dem i 1 1/2 cm skiver og legg skivene i en ildfast form. Kjør hvitløk og urter til en grønn pure i en foodprosessor. Tilsett mykt smør, oppdelte loffskiver, salt og pepper. Kjør til en grønn jevn masse. Smør urtesmøret jevnt utover potetene. Legg på cherrytomatene. Bak potetformen i ovnen i 15 minutter til potetene er svakt gylne.