Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Nyttårsaften Røkelaksmousse med parmesanchips

Røkelaksmousse med parmesanchips

Ingen vurderinger
Røkelaksmousse med parmesanchips
Røkelaksmousse med parmesanchips er en frisk og elegant start på måltidet. Kombinasjonen av røkt fisk, frisk sitron og salt ost gir en herlig smak.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Røkt laksemousse

300 gr
Røkelaks
1,5 dl
Seterrømme eller crème fraîche
1 ts
Sitronsaft
4 stk
Loff, skive
2 dl
Ruccula, eller annen salat
0,25 potte
Fersk dill

Parmesanchips

100 gr
Parmesan

Gressløkvinaigrette

0,5 potte
Gressløk
1 dl
Olivenolje
2 ss
Sitronsaft
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag parmesanchips: Varm ovnen til 210 grader varmluft. Skjær tynne skiver av parmesanosten med en potetskreller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek dem gyllene i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl til chipsen stivner.

  2. Trinn 2

    Lag gressløkvinaigrette: Finsnitt gressløken. Bland alt sammen, og smak.

  3. Trinn 3

    Del opp 200 g røkelaks og kjør det til mousse i en foodprosessor med seterrømme og sitronsaft. Del resten av røkelaksen i skiver eller terninger. Toast loffskivene og skjær vekk skorpene. Avkjøl i 10 minutter og smør på røkelaksmoussen. Pynt med røkelaksskiver eller -terninger, ruccula og dill. Legg på parmesanchips og server gressløkvinaigrette ved siden av. La den lekre forretten stå på bordet når gjestene setter seg.