Røkelaksmousse med parmesanchips
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag parmesanchips: Varm ovnen til 210 grader varmluft. Skjær tynne skiver av parmesanosten med en potetskreller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek dem gyllene i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl til chipsen stivner.
-
Trinn 2
Lag gressløkvinaigrette: Finsnitt gressløken. Bland alt sammen, og smak.
-
Trinn 3
Del opp 200 g røkelaks og kjør det til mousse i en foodprosessor med seterrømme og sitronsaft. Del resten av røkelaksen i skiver eller terninger. Toast loffskivene og skjær vekk skorpene. Avkjøl i 10 minutter og smør på røkelaksmoussen. Pynt med røkelaksskiver eller -terninger, ruccula og dill. Legg på parmesanchips og server gressløkvinaigrette ved siden av. La den lekre forretten stå på bordet når gjestene setter seg.