Hopp til innhold

Brune pinner

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
244 planlagt
Brune pinner
Legg oppskrift
i handlelapp
Brune pinner er en av bestemors syv slag til jul. Disse er både lettvinte å lage og har en deilig, søt smak av kanel og sirup.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Eggeplomme
1 ss
Lys sirup
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Natron
200 g
Smør (gjerne 50/50 smør og margarin)
200 g
Sukker
0.5 ts
Kanel
6 dl
Hvetemel

Topping

1 stk
Egg
50 g
Mandler
50 g
Perlesukker

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha i eggeplomme og sirup og bland godt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med det våte.

Trinn 2

Del deigen i like emner, trill til pølser like lange som stekebrettet. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett. Trykk pølsene litt flate med fingrene. Pensle med pisket egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.

Trinn 3

Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme i ca. 10 minutter. La stengene avkjøle et par minutter før du skjærer dem på skrå i ca. 2 cm tykke pinner. Avkjøl helt på rist og oppbevar i tett boks.

Oppskriften gir 6 stenger.