Hopp til innhold

Krabbe med tre majoneser og crostini

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
21 ingredienser
33 planlagt
Krabbe med tre majoneser og crostini

Imponer gjestene med ulikt tilbehør til krabbene. Majones i tre ulike varianter servert på nystekt baguett med urtesmør. Noe for enhver smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hjemmelaget majones

1 stk
Egg
1 stk
Eggeplomme
1.5 ts
Dijonsennep
3 ts
Sitronsaft eller 3 ts hvitvinseddik
4 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Aioli

1 fedd
Hvitløk
1 klype
Sitronzest

Chilimajones

1 stk
Rød chili
1 ts
Sriracha chilisaus

Dillmajones

1 potte
Dill
1 ts
Solsikkeolje

Urtecrostini

4 fedd
Hvitløk
2 ss
Finhakket persille
0.5 ts
Hakket rød chili (eller chiliflak)
1 ts
Sitronzest
2 stk
Baguetter
100 gr
Smør

Krabbe

1 stk
Krabbeskjell
1 pk
Krabbeklør

Slik gjør du

Trinn 1

Hjemmelaget majones: Visp sammen egg og sennep i en skål med en god visp.

Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper til du ser den begynner å tykne, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Du kan også bruke stavmikser (anbefales).

Tilsett hvitvinseddik eller sitron og smak til med salt og nykvernet pepper.

Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt. Her har du en fin majones som kan tilsettes andre smaker.

Du kan eventuelt bruke ferdig majones som base for de tre smaksvariantene.

Trinn 2

Del majonesen i 3 like deler og lag 3 forskjellige majoneser:

Aioli: Tilsett 1-2 fedd finhakket hvitløk. Topp gjerne med sitronzest.

Chilimajones: Tilsett en finhakket rød chili og smak til med Sriracha chilisaus.

Dillmajones: Tilsett en potte finhakket dill. Hvis du vil ha en helt jevn grønn farge på majonesen, må du kjøre dillen i en blender sammen med litt olje før du blander den inn i majonesen.

Trinn 3

Urtecrostini: Rør sammen romtemperert smør, finhakket hvitløk og persille, chiliflak og revet sitronskall (zest).

Skjær baguetten i skiver og fordel smøret på skivene.

Stek skivene i ovn på 190 ̊C til de er gylne.

TIPS

Server gjerne med koriander og sitron.