Krabbekaker med søt chilisaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Krabbe Krabbekaker med søt chilisaus

Krabbekaker med søt chilisaus

4.2 i snitt
Krabbekaker med søt chilisaus
Krabbekaker er en ypperlig måte å nyte krabbesesongen på. Lag et deilig skalldyrsmåltid hele familien vil sette pris på.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Laksefilet, skinn- og benfri
1 stk
Egg
0.5 dl
Fløte
1 stk
Chili, finhakket
1 ss
Estragon, tørket
3 stk
Krabbeskjell (med renset krabbekjøtt)
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Solsikkeolje

Søt chilisaus

0.5 dl
Mild rød chili
2 ss
Hvitløk, hakket
1 ss
Fish sauce
2 ss
Oyster sauce
1 ts
Maizena
1 dl
Vann
2 ss
Honning
2 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Chilisaus: Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok i 15 minutter. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann. Avkjøl sausen.

  2. Trinn 2

    Del laksefileten i terninger. Kjør til farse i en foodprosessor eller med stavmikser i 10 sekunder. Smak til med salt og pepper. Ha i ett egg og bland i 10 minutter. Bland inn fløte.

  3. Trinn 3

    Ha farsen i en bolle. Bland med hakket chili, tørket estragon og renset krabbekjøtt. Bland sammen og form kaker med en skje.

  4. Trinn 4

    Stek krabbekakene i en panne i to minutter på hver side. Server med hjemmelaget chilisaus.

TIPS

Denne oppskriften smaker ekstra godt servert med kokt ris og en frisk salat.