Hopp til innhold

Krabbekaker med søt chilisaus

4.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
80 planlagt
Krabbekaker med søt chilisaus

Krabbekaker er en ypperlig måte å nyte krabbesesongen på. Lag et deilig skalldyrsmåltid hele familien vil sette pris på.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Laksefilet, skinn- og benfri
1 stk
Egg
0.5 dl
Fløte
1 stk
Chili, finhakket
1 ss
Estragon, tørket
3 stk
Krabbeskjell (med renset krabbekjøtt)
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Solsikkeolje

Søt chilisaus

0.5 dl
Mild rød chili
2 ss
Hvitløk, hakket
1 ss
Fish sauce
2 ss
Oyster sauce
1 ts
Maizena
1 dl
Vann
2 ss
Honning
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Chilisaus: Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok i 15 minutter. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann. Avkjøl sausen.

Trinn 2

Del laksefileten i terninger. Kjør til farse i en foodprosessor eller med stavmikser i 10 sekunder. Smak til med salt og pepper. Ha i ett egg og bland i 10 minutter. Bland inn fløte.

Trinn 3

Ha farsen i en bolle. Bland med hakket chili, tørket estragon og renset krabbekjøtt. Bland sammen og form kaker med en skje.

Trinn 4

Stek krabbekakene i en panne i to minutter på hver side. Server med hjemmelaget chilisaus.

TIPS

Denne oppskriften smaker ekstra godt servert med kokt ris og en frisk salat.