Blåskjellsuppe med estragon
Estragon er mitt favorittkrydder til skalldyr, og når du har laget denne blåskjellsuppen skjønner du hvorfor.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place
-
Trinn 2
Ha skjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knuste eller flyter opp. Skjell som er åpne og som ikke lukker seg når du banker lett på dem, må også kastes. Børst skjellene og ta bort skjegget.
-
Trinn 3
Finhakk løk og hvitløk og fres i olje i en stor kasserolle sammen med timian.
-
Trinn 4
Ha i skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp. La skjellene dampe i 3-4 minutter; kast de som ikke har åpnet seg.
-
Trinn 5
Ta blåskjellinnmaten ut av skjellene og sett til side.
-
Trinn 6
Ha fløte, vann, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp.
-
Trinn 7
Jevn med maizena utrørt i litt vann. Smak suppen til med sitronsaft og evt. litt salt.
-
Trinn 8
Kjør suppen jevn med stavmikser og sil den.
-
Trinn 9
Kok den opp sammen med purre kuttet i små terninger. Tilsett så de rensede blåskjellene og la de bli gjennomvarme uten at det koker. Smak til med frisk, hakket estragon. Server suppen med godt brød.
Denne suppen kan gjerne lages med fiskekraft og tilsettes laks i terninger istedenfor blåskjell