Hopp til innhold

Blåskjellsuppe med estragon

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
324 planlagt
Blåskjellsuppe med estragon

Estragon er mitt favorittkrydder til skalldyr, og når du har laget denne blåskjellsuppen skjønner du hvorfor.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Blåskjell

1 stk
Løk
1 kg
Blåskjell
2 fedd
Hvitløk
0.3 dl
Olivenolje
1 ts
Tørket timian
1.5 dl
Hvitvin

Suppe

1.5 dl
Fløte
2.5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 ss
Maizena
0.5 ts
Malt hvit pepper
0.5 ss
Sitronsaft
1 stk
Purre
4 ts
Frisk estragon

Tilbehør

4 skive
Brød

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place

Trinn 2

Ha skjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knuste eller flyter opp. Skjell som er åpne og som ikke lukker seg når du banker lett på dem, må også kastes. Børst skjellene og ta bort skjegget.

Trinn 3

Finhakk løk og hvitløk og fres i olje i en stor kasserolle sammen med timian.

Trinn 4

Ha i skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp. La skjellene dampe i 3-4 minutter; kast de som ikke har åpnet seg.

Trinn 5

Ta blåskjellinnmaten ut av skjellene og sett til side.

Trinn 6

Ha fløte, vann, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp.

Trinn 7

Jevn med maizena utrørt i litt vann. Smak suppen til med sitronsaft og evt. litt salt.

Trinn 8

Kjør suppen jevn med stavmikser og sil den.

Trinn 9

Kok den opp sammen med purre kuttet i små terninger. Tilsett så de rensede blåskjellene og la de bli gjennomvarme uten at det koker. Smak til med frisk, hakket estragon. Server suppen med godt brød.

Denne suppen kan gjerne lages med fiskekraft og tilsettes laks i terninger istedenfor blåskjell