Dipp av grillet paprika | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Dipp av grillet paprika

Ingen vurderinger
Dipp av grillet paprika
Paprika kan brukes til mye, og den søte smaken du får når den grilles passer utmerket til å lage dipp. Dippen passer utmerket til tapas, meze eller som tilbehør til grillmaten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Rød paprika
50 gr
Valnøtter
1 skive
Liten brødskive
1 neve
Persille
2 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron (saften)
2 ss
Olivenolje
0.5 stk
Chili (eller chiliflak etter smak )
1 ts
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg paprika hele eller halve på varm grill. Grill til mesteparten av skinnet blir helt sort.

  2. Trinn 2

    Legg de grillede paprikaene over i en bolle og dekk til med plastfolie. La dem ligge slik til de har blitt avkjølt.

  3. Trinn 3

    Når paprikaene er avkjølt kan du enkelt fjerne skinn, frø og kjernen.

  4. Trinn 4

    Rist valnøtter lett i tørr stekepanne.

  5. Trinn 5

    Legg brød i terninger, valnøtter, grillet paprika, persille og finhakket hvitløk i kjøkkenmaskin. Kjør alt til en grov mos.

  6. Trinn 6

    Rør i sitronsaft, eddik og olivenolje og smak til med salt og pepper og smak til med chili eller chiliflak hvis du vil ha den litt mer spicy.