Hopp til innhold

Dipp av grillet paprika

Ingen vurderinger
Dipp av grillet paprika
Paprika kan brukes til mye, og den søte smaken du får når den grilles passer utmerket til å lage dipp. Dippen passer utmerket til tapas, meze eller som tilbehør til grillmaten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Rød paprika
50 gr
Valnøtter
1 skive
Liten brødskive
1 neve
Persille
2 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron (saften)
2 ss
Olivenolje
0.5 stk
Chili (eller chiliflak etter smak )
1 ts
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg paprika hele eller halve på varm grill. Grill til mesteparten av skinnet blir helt sort.

  2. Trinn 2

    Legg de grillede paprikaene over i en bolle og dekk til med plastfolie. La dem ligge slik til de har blitt avkjølt.

  3. Trinn 3

    Når paprikaene er avkjølt kan du enkelt fjerne skinn, frø og kjernen.

  4. Trinn 4

    Rist valnøtter lett i tørr stekepanne.

  5. Trinn 5

    Legg brød i terninger, valnøtter, grillet paprika, persille og finhakket hvitløk i kjøkkenmaskin. Kjør alt til en grov mos.

  6. Trinn 6

    Rør i sitronsaft, eddik og olivenolje og smak til med salt og pepper og smak til med chili eller chiliflak hvis du vil ha den litt mer spicy.