Cæsarsalat med grillet kyllingfilet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Cæsarsalat med grillet kyllingfilet

Cæsarsalat med grillet kyllingfilet

3.5 i snitt
Cæsarsalat med grillet kyllingfilet

Cæsar-salat er en av de store salat-klassikerne, og det er sausen som virkelig gjør retten. Her er en enkel variant med ekstra mye kylling.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kylling

1 pk
Craig´s Magic Dust Chicken Breast

Salat

1 pk
Hjertesalat

Hvitløkskrutonger

2 fedd
Hvitløk
4 dl
Loff i terninger
0.5 dl
Mild olivenolje
50 gr
Smør

Cæsar-dressing

3 fedd
Hvitløk
2 stk
Eggeplommer
0.5 ss
Dijonsennep
2 ts
Worcestershiresaus
0.5 stk
Sitron, saften
4 ss
Revet parmesan
2 dl
God olivenolje

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Hvitløkskrutonger: Forvarm ovnen til 160° C. Bland sammen presset hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp gryten til smørblandingen begynner å boble. Bland smørblanding og brødterninger i en bolle. Legg brødterningene på et stekebrett og bak dem i ovnen til de er gylne.

 2. Trinn 2

  Start grillingen av kyllingfiletene på indirekte varme med lokket på. Etter ca. 8-10 minutter løsner filetene slik at de kan snus uten å henge fast. Da kan filetene grilles i noen sekunder på direkte varme for å få farge. Legg kyllingfiletene tilbake på indirekte varme i noen minutter, og la dem hvile ytterligere noen minutter før oppskjæring.

 3. Trinn 3

  Cæsar-dressing: Pisk sammen eggeplommene i en bolle. Pisk inn finhakket hvitløk, sennep, worcestershiresaus og sitronsaft, en ingrediens om gangen. Pisk i olivenolje, først bare noen dråper, deretter litt og litt om gangen. Rør tilslutt inn revet parmesan.

 4. Trinn 4

  Vend salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle. Ha revet parmesan og litt kvernet svart pepper over salaten, og helt til slutt, litt mer presset sitron.