Cæsarsalat med grillet kyllingfilet
Cæsar-salat er en av de store salat-klassikerne, og det er sausen som virkelig gjør retten. Her er en enkel variant med ekstra mye kylling.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hvitløkskrutonger: Forvarm ovnen til 160° C. Bland sammen presset hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp gryten til smørblandingen begynner å boble. Bland smørblanding og brødterninger i en bolle. Legg brødterningene på et stekebrett og bak dem i ovnen til de er gylne.
-
Trinn 2
Start grillingen av kyllingfiletene på indirekte varme med lokket på. Etter ca. 8-10 minutter løsner filetene slik at de kan snus uten å henge fast. Da kan filetene grilles i noen sekunder på direkte varme for å få farge. Legg kyllingfiletene tilbake på indirekte varme i noen minutter, og la dem hvile ytterligere noen minutter før oppskjæring.
-
Trinn 3
Cæsar-dressing: Pisk sammen eggeplommene i en bolle. Pisk inn finhakket hvitløk, sennep, worcestershiresaus og sitronsaft, en ingrediens om gangen. Pisk i olivenolje, først bare noen dråper, deretter litt og litt om gangen. Rør tilslutt inn revet parmesan.
-
Trinn 4
Vend salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle. Ha revet parmesan og litt kvernet svart pepper over salaten, og helt til slutt, litt mer presset sitron.