Kyllingburger med ananassalsa

Ananasens gode kombinasjon av sødme og syrlighet gjør den super som smaksbalanserer i matlagingen. Her lager du et lettere alternativ til grillsesongens storfeburger – en saftig kyllingburger med hjemmelagede burgerbrød og vårfrisk salsa.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Hamburgerbrød: Bland mel, gjær, salt og sukker i en bolle. Bland inn lunken melk, vann, egg og olivenolje og elt deigen smidig. Dekk med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time til dobbel størrelse. Sett ovnen på 200°C. Del deigen i 8-10 biter og rull hver bit til en ball. Bruk litt mel og trykk hver ball ut til 1 cm tykke leiver. Legg de på bakepapir på et stekebrett og strø litt mel på toppen. Dekk med folie og la de heve i ca. 45 min. Pensle med eggehvite og strø på sesamfrø. Stek brødene i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
Trinn 2
Bland kjøttdeig med litt salt og nykvernet pepper. Form til burgere og stek i litt solsikkeolje i en varm panne til de er gjennomstekte. La dem hvile. Skrell ananasen og fjern kjernen. Skjær resten i fine terninger. Finhakk løk og chili, skrell og riv ingefær over salaten og bland alt. Smak til med skall og saft av vasket lime.
Trinn 3
Burgerdressing: Bland egg, Dijon sennep, kapers og tomatketchup. Visp godt og spe med solsikkeolje til en tykk konsistens. Smak til med tabasco og evt. salt.