Kyllingburger med ananassalsa | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllingburger med ananassalsa

Ingen vurderinger
Tidsbruk 105 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
286 planlagt
Kyllingburger med ananassalsa

Ananasens gode kombinasjon av sødme og syrlighet gjør den super som smaksbalanserer i matlagingen. Her lager du et lettere alternativ til grillsesongens storfeburger – en saftig kyllingburger med hjemmelagede burgerbrød og vårfrisk salsa.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hamburgerbrød

1 stk
Eggehvite
1 pose
Tørrgjær
1.5 dl
Melk
7 dl
Hvetemel
1 ts
Salt
1 ss
Sukker
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sesamfrø (evt. andre frø)

Burger

400 gr
Kyllingkjøttdeig
0.5 stk
Ananas
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Reven ingefær
1 stk
Lime, skall og saft

Dressing

1 stk
Egg
1 ts
Dijon sennep
1 ss
Tomatketchup
2 dl
Solsikkeolje
1 ts
Kapers
4
Tabasco

Slik gjør du

Trinn 1

Hamburgerbrød: Bland mel, gjær, salt og sukker i en bolle. Bland inn lunken melk, vann, egg og olivenolje og elt deigen smidig. Dekk med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time til dobbel størrelse. Sett ovnen på 200°C. Del deigen i 8-10 biter og rull hver bit til en ball. Bruk litt mel og trykk hver ball ut til 1 cm tykke leiver. Legg de på bakepapir på et stekebrett og strø litt mel på toppen. Dekk med folie og la de heve i ca. 45 min. Pensle med eggehvite og strø på sesamfrø. Stek brødene i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 2

Bland kjøttdeig med litt salt og nykvernet pepper. Form til burgere og stek i litt solsikkeolje i en varm panne til de er gjennomstekte. La dem hvile. Skrell ananasen og fjern kjernen. Skjær resten i fine terninger. Finhakk løk og chili, skrell og riv ingefær over salaten og bland alt. Smak til med skall og saft av vasket lime.

Trinn 3

Burgerdressing: Bland egg, Dijon sennep, kapers og tomatketchup. Visp godt og spe med solsikkeolje til en tykk konsistens. Smak til med tabasco og evt. salt.