Hopp til innhold

Rømmegrøt med spekeskinke

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
10 planlagt
Rømmegrøt med spekeskinke

Rømmegrøt med spekemat er tradisjonsrik festmat! Du kan kjøpe ferdig rømmegrøt hos REMA 1000 – eller lag den selv. Det er enklere enn mange tror, prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Rømmegrøt

5 dl
Seterrømme
5 dl
Helmelk
1 ts
Salt
2 dl
Hvetemel

Tilbehør

0.5 pk
Flatbrød
1 pk
Strandaskinke

Topp med

2 ts
Kanel
4 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

La rømmen koke ca. 5 minutter. Sikt i halvparten av melet og rør godt. La det koke på svak varme til smøret kommer fram, skum av smøret med en skje og hold dette varmt i en liten kjele

Trinn 2

Tilsett resten av melet og spe med melk, litt om gangen. La grøten småkoke ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Trinn 3

Server rømmegrøten med sukker, kanel og smøret du har skummet av. Og på godt vestlandsvis – med spekemat og flatbrød.