Hopp til innhold

Soppspyd med chimichurri

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
Soppspyd med chimichurri
Soppspyd med chimichurri er et nydelig vegetarmåltid, men kan også brukes som tilbehør til grillmiddagen.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

1 dl
Olivenolje
2 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Flaksalt
0.25 ts
Pepper
12 stk
Store sjampinjong

Chimichurri

1 stk
Sjalottløk, finhakket
1 stk
Grønn chili, delt i to, stein fjernet og finhakket
3 fedd
Hvitløk, finhakket
0.5 dl
Eplecidereddik
1 klype
Flaksalt
1 neve
Koriander, finhakket
1 neve
Bladpersille, finhakket
1 neve
Fersk oregano , finhakket
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Legg grillspydene i vann i 30 minutter dersom du skal bruke grillspyd av tre.

Trinn 2

Lag chimchurry: Bland alle ingrediensene godt sammen, la trekke i min. 10 min før servering slik at smakene setter seg.

Trinn 3

Lag hvitløksoljen: Bland olje, hvitløk, salt og pepper.

Trinn 4

Lag grillspydene: Fjern stilken på soppen. Kutt all soppen i tynne skiver. Tre soppskivene på grillspydene. Skivene skal ligge tett i tett, beregne 3 sopp per spyd.

Trinn 5

Pensle spydene med hvitløksoljen og grill på alle sider, ca. 5 min totalt. Topp med chimichurri og server med ditt tilbehør etter eget ønske. 

 

Tips! Retten passer perfekt med kremet potetsalat!