Torsk med chimichurri

Chimichurri! Den argentinske grillsausen med det eufoniske navnet er på full fart inn på norske middagsmenyer. Her gir den torsken et friskt fraspark fra finhakket chili.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin fisken. Sett ovnen på 180°C. Kok poteter og avkjøl. Chimichurri: Bland finhakket chili, løk, hvitløk (1/2), timian, persille og olivenolje (2/5) og smak til med salt og sitronsaft.
-
Trinn 2
Legg torsken i en smurt ildfast form, fordel chimichurri på toppen av torsken og bak i ovnen i ca 10 min.
-
Trinn 3
Tomat- og potetsalat: Kutt tomater i biter, kutt resten av hvitløken i skiver og potet i terninger og stek alt i resten av olivenoljen til en saftig og grøtete konsistens. Må ikke bli brunt. Smak så til med sitronsaft, salt, pepper og persille. Server torsken sammen med tomat- og potetsalaten.