Hopp til innhold

Fiskekaker og nypotetsalat

2.2 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
75 planlagt
Fiskekaker og nypotetsalat

Nypoteter får du bare noen uker i året, og da gjelder det å bruke dem godt! Som her – i en potetsalat servert sammen med fiskekaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Nypotetsalat

500 gr
Nypoteter
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
1 pk
Hjertesalat, 2-pk

Dressing

0.5 stk
Sitron, saften
1 dl
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Fiskekaker

480 gr
Fiskekaker av fersk torskefilet

Server med

0.5 stk
Sitron i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 175°C. Vask potetene og kok dem så vidt møre. Vask og skyll purren og gulroten og skjær i tynne skiver. Skjær hjertesalaten i strimler.

Trinn 2

Dressing: Bland olivenolje med presset sitron. Tilsett salt og nykvernet pepper. Rist eller visp sammen.

Trinn 3

Varm fiskekakene i en ildfast form i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Kutt de kokte potetene i grove biter og vend inn strimlet hjertesalat, gulrot og purre. Hell over dressingen og vend godt. Server fiskekakene og nypotetsalaten med sitronbåter.

Server gjerne med frisk dill og rømme.