Hopp til innhold

Laks med spinat og kikerter

3.4 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
432 planlagt
Laks med spinat og kikerter

Spinat og kikerter er næringsrikt tilbehør som både smaker og ser bra ut på tallerken. Sammen med spekeskinke og laks er dette en fullkommen middagsrett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Laksefileter
4 skive
Spekeskinke
0.5 pose
Vasket spinat
1
Kikerter
1
Ris eller 1 pose blomkålris
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre fisken med salt og nykvernet pepper. Stek først på middels–høy varme i litt olje på hver side til den har fått en gyllen farge. Senk ned temperaturen og stek til gjennomstekt.

Trinn 2

Skyll kikertene i kaldt vann. Stek kikerter i en annen panne med litt olje. Skjær spekeskinken i strimler og ha i pannen sammen med kikertene. Krydre med salt og pepper. Legg spinat i pannen og vend inn til den har falt sammen.

Trinn 3

Server laksen med spinat og kikerter med ris eller blomkålris ved siden av.