Hopp til innhold

Smørdampet sommerkål

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
Smørdampet sommerkål
Spekemat og annen sommermat smaker nydelig sammen med smørdampet kål. Denne retten er en supergod forrett, eller perfekt som tilbehør til grillet laks, torsk og svin.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

100 gr
Spekeskinke
1 ss
Nøytral olje
1 stk
Sommerkål
80 gr
Meierismør
2 dl
Rømme
2 ts
Salt
0.5 ts
Cayennepepper
1 ss
Dijon sennep
1 klype
Maldonsalt
1 klype
Svart pepper
0.5 stk
Sitron
1 ss
Bladpersille (finhakket)
1 ss
Fersk dill, hakket
1 ss
Gressløk (kuttet)

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær spekeskinke i strimler. Varm en stekepanne med nøytral olje, og stek spekeskinkestrimlene sprø (ca. 4 minutter). Løft skinken over på kjøkkenpapir og la renne av seg.

Trinn 2

Del kålen i fire like skiver. Fordel kål i en kjele, slik at de ikke ligger oppå hverandre, fyll 4 cm med vann i kjelen.

 

Trinn 3

Skjær smøret i fire liker terninger, og legg en smørterning oppå hver kålskive. Knus litt maldonsalt og svart pepper over kålen. Legg lokket på kjelen, kok opp og la dampe under lokk i 4 min.

Trinn 4

Løfte kålen forsiktig ut av kjelen og over på serveringsfat. Bland sammen rømme, salt, cayennepepper, sennep, sitron og urter, og legg rause skjeer over kålskivene. Topp kålen med sprø spekeskinken.

 

Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.