Smørdampet sommerkål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær spekeskinke i strimler. Varm en stekepanne med nøytral olje, og stek spekeskinkestrimlene sprø (ca. 4 minutter). Løft skinken over på kjøkkenpapir og la renne av seg.
-
Trinn 2
Del kålen i fire like skiver. Fordel kål i en kjele, slik at de ikke ligger oppå hverandre, fyll 4 cm med vann i kjelen.
Tips!
Kålen skal dampes – ikke kokes, så du trenger kun litt vann i bunnen av kjelen. -
Trinn 3
Skjær smøret i fire liker terninger, og legg en smørterning oppå hver kålskive. Knus litt maldonsalt og svart pepper over kålen. Legg lokket på kjelen, kok opp og la dampe under lokk i 4 min.
-
Trinn 4
Løfte kålen forsiktig ut av kjelen og over på serveringsfat. Bland sammen rømme, salt, cayennepepper, sennep, sitron og urter, og legg rause skjeer over kålskivene. Topp kålen med sprø spekeskinken.
Tips!
Spis straks. Denne retten smaker aller best når kålen fortsatt er varm.Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.