Laks med sommerkål og nypoteter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Strø 1 ts salt over laksestykkene og kvern over sort pepper. Pensle laksestykkene med olivenolje. Kok nypotetene i lettsaltet vann til de er møre.
-
Trinn 2
Legg laksestykkene i en ildfast form og bak dem i ovnen i 8 minutter, ved 180 grader varmluft, til laksen er svakt rosa inni.
-
Trinn 3
Grovhakk mandlene og bak dem på et brett i 10 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft, til de er lett brune. Del sommerkålen i fire og legg dem i en kjele med 1 cm vann. Ha på smør, 1 ts salt og kvernet sort pepper. Kok/damp kålen, med lokket på kjelen, i ca. 5 minutter til den er mør.
-
Trinn 4
Legg de ristede mandlene over kålen. Hell Hemmeligheter Chimichurri over laksestykkene. Server laksen sammen med kål og nypoteter.