Laks med sommerkål og nypoteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks med sommerkål og nypoteter

Laks med sommerkål og nypoteter

5.0 i snitt
Laks med sommerkål og nypoteter
Finnes det noe mer sommerlig enn sommerkål og nypoteter? Sammen med laks blir dette et deilig måltid, som passer både til hverdag og fest.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Laksefilet uten skinn
0.5 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 pose
Hemmeligheter Chimichurri
1 stk
Sommerkål
2 ss
Smør
100 gr
Mandler
500 gr
Nypoteter

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 180 grader varmluft. Strø 1 ts salt over laksestykkene og kvern over sort pepper. Pensle laksestykkene med olivenolje. Kok nypotetene i lettsaltet vann til de er møre.

  2. Trinn 2

    Legg laksestykkene i en ildfast form og bak dem i ovnen i 8 minutter, ved 180 grader varmluft, til laksen er svakt rosa inni.

  3. Trinn 3

    Grovhakk mandlene og bak dem på et brett i 10 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft, til de er lett brune. Del sommerkålen i fire og legg dem i en kjele med 1 cm vann. Ha på smør, 1 ts salt og kvernet sort pepper. Kok/damp kålen, med lokket på kjelen, i ca. 5 minutter til den er mør.

  4. Trinn 4

    Legg de ristede mandlene over kålen. Hell Hemmeligheter Chimichurri over laksestykkene. Server laksen sammen med kål og nypoteter.