Rotgrønnsakschips med dipp
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag dipp: Bland rømme og pesto godt sammen.
-
Trinn 2
Hell solsikkeolje i en stor gryte – men ikke fyll den helt opp, da det øker brannfaren. Ha alltid et lokk klart i tilfelle oljen skulle bli for varm. Skrell og skjær alle grønnsakene i tynne skiver. Bruk en mandolin eller ostehøvel. Legg alle grønnsakene, hver for seg, i kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og tørk grønnsakene godt.
-
Trinn 3
Varm oljen til ca. 160 grader. Bruk aldri kjøkkenviften når du friterer. Sørg for god ventilasjon – bruk gjerne et åpent vindu eller gjør det utendørs om du har mulighet. Friter én type grønnsak om gangen, og unngå å overfylle gryten. Chipsen skal bli sprø og lett gyllen. Ta dem ut med en hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir. Strø over litt salt mens de fortsatt er varme. Gjenta til alle grønnsakene er fritert.
-
Trinn 4
Server rotgrønnsakschipsene med dipp.
Viktig når du friterer
Det anbefales å lage denne oppskriften sammen med en voksen, på grunn av bruken av varm olje. Ha alltid et grytelokk klart. Hvis oljen tar fyr, skal du aldri bruke vann.