Grønnsaker med 3 dipper

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
26 planlagt
Grønnsaker med 3 dipper
Legg oppskrift
i handlelapp
Oppkuttede grønnsaker er sunn og god snacks du kan nyte når du vil. Smaker ekstra godt med hjemmelaget dipp.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

1 pakke
Stangselleri
6 stk
Gulrot
2 stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Kålrabi / Kålrot
1 pose
Sukkererter

Chilidipp

0.5 stk
Mager kesam
1 ss
Sriracha chilisaus
1 ss
Tomatketchup

Urtedipp

0.5 stk
Creme fraiche (lett)
2 ss
Gressløk
2 ss
Kruspersille
1 fedd
Hvitløk
1 ts
Sitron
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Blåmuggostdipp

0.5 stk
Mager kesam
50 g
Blåmuggost (REMA 1000)

Slik gjør du

Trinn 1

Del opp grønnsakene i staver. Legg dem på et fat. 

Trinn 2

Lag de tre dippene ved å blande ingrediensene i ulike skåler. Du finner beskrivelse i de ulike trinnene.

Trinn 3

Chilidipp; Bland Creme fraiche, chilisaus og ketchup.

Trinn 4

Urtedipp; Bland Creme fraiche, gressløk, persille, hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Blåmuggostdipp; Bland Lettrømme og blåmuggost. Bruk en gaffel til å mose blåmuggosten inn i kesamen, eller bruk stavmikseren for å få en jevnere dipp.

Tips

Når du kutter opp grønnsakene i staver, er det enklere for store og små å få i seg nok igjennom dagen. Perfekt som snacks når du har lyst på noe godt.

Oppskriften er laget av

Ingvill Måkestad Bovim