Potetquiche med spinat, feta og tomat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Potetquiche med spinat, feta og tomat

Potetquiche med spinat, feta og tomat

3.8 i snitt
Potetquiche med spinat, feta og tomat
Quiche er perfekt på sommerens middagsbord – både til fest og til hverdag. Denne varianten, med potet, spinat, feta og tomat, smaker nydelig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Smashed potatoes, evt. kokte poteter
0.5 dl
Olivenolje
1 dl
Løk, hakket
2 fedd
Hvitløk, finhakket
200 gr
Spinat
1 klype
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
3 stk
Egg
2 dl
Fløte
1 ss
Hemmeligheter Za’atar seasoning
100 gr
Cherrytomater
100 gr
Fetaost

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 180 grader varmluft. Pensle en paiform med rikelig med olivenolje. Legg ferdige Smashed potatoes (evt. kokte poteter) i bunnen og langs kantene. Press godt sammen som til en paibunn.

  2. Trinn 2

    Stek formen i 15 minutter ved 180 grader varmluft. Fres hakket løk og hvitløk i olivenolje i 2 minutter, tilsett vasket spinat og damp i 1 minutt, til spinaten er falt sammen. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.

  3. Trinn 3

    Legg spinatblandingen over potetene. Bland sammen egg, fløte, Hemmeligheter Za’atar seasoning, 1 1/2 ts salt og kvernet pepper. Hell over spinaten. Legg på halve cherrytomater og terninger av fetaost. Stek potetquichen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stivnet og quichen er pent brun. Server gjerne med en salat til.

Tips!

Server med en frisk sommersalat.