Hopp til innhold

Frittata med spinat og tomat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
18 planlagt
Frittata med spinat og tomat

Frittata er en en italiensk omelett. Prøv denne med spinat, tomat og gressløk. Perfekt til lunsj og middag. Lag gjerne i forveien.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Rødløk
2 fedd
Hvitløk
200 gr
Fersk spinat
200 gr
Cherrytomater
1 potte
Gressløk
6 stk
Egg
1 ss
Maizena
2 dl
Revet parmesan
0.5 dl
Olivenolje
0.5 dl
Vann
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Fres grovhakket rødløk og finhakket hvitløk i olivenolje i et par minutter. Bruk helst en teflonpanne slik at eggeblandingen ikke setter seg fast. Ha i vasket spinat og la den falle sammen i pannen. Del cherrytomater i to og ha i sammen med finhakket gressløk.

Trinn 2

Visp egg med vann, maizena, revet parmesan, salt og nykvernet sort pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen med spinat. Rør forsiktig rundt i ett minutt.

Trinn 3

Sett hele stekepannen i ovnen og la stå i ca. 10 minutter til omeletten har stivnet. Avkjøl.

Trinn 4

Ta ut av pannen og del i biter. Den kan varmes opp i stekeovnen ved 200 grader rett før servering – ca. 2 minutter. Dryss gjerne over revet parmesan ved servering.

TIPS

Frittataen kan gjerne lages klar inntil 5 timer før servering. Deles opp og varmes i ovn ved servering.