Frittata med spinat og tomat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
11 planlagt
Frittata med spinat og tomat
Legg oppskrift
i handlelapp
Frittata er en en italiensk omelett. Prøv denne med spinat, tomat og gressløk. Perfekt til lunsj og middag. Lag gjerne i forveien.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

2 stk
Rødløk
2 fedd
Hvitløk
200 g
Fersk spinat
200 g
Cherrytomater
1 potte
Gressløk
6 stk
Egg
1 ss
Maizena
2 dl
Revet parmesan
0.5 dl
Olivenolje
0.5 dl
Vann
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Fres grovhakket rødløk og finhakket hvitløk i olivenolje i et par minutter. Bruk helst en teflonpanne slik at eggeblandingen ikke setter seg fast. Ha i vasket spinat og la den falle sammen i pannen. Del cherrytomater i to og ha i sammen med finhakket gressløk.

Trinn 2

Visp egg med vann, maizena, revet parmesan, salt og nykvernet sort pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen med spinat. Rør forsiktig rundt i ett minutt.

Trinn 3

Sett hele stekepannen i ovnen og la stå i ca. 10 minutter til omeletten har stivnet. Avkjøl.

Trinn 4

Ta ut av pannen og del i biter. Den kan varmes opp i stekeovnen ved 200 grader rett før servering – ca. 2 minutter. Dryss gjerne over revet parmesan ved servering.

TIPS

Frittataen kan gjerne lages klar inntil 5 timer før servering. Deles opp og varmes i ovn ved servering.