Hopp til innhold

Eggemuffins med paprika og tomat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
554 planlagt
Eggemuffins med paprika og tomat

Enkle vegetariske eggemuffins med paprika, cherrytomat og ost. Perfekt til frokost, lunsj eller i matpakka. Bergen gjerne to muffins per person.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Egg
1 dl
Melk
2 ss
Maisstivelse
1 dl
Kremfløte
2 stk
Paprika
2 ss
Olivenolje
2 fedd
Hvitløk
20 stk
Cherrytomater
1 ts
Salt
1 ss
Mykt smør til å smøre muffinsformene med
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Smør muffinsformer med mykt smør.

Trinn 2

Bland sammen melk og maisstivelse så maisstivelsen løses opp i melken. Ha i egg, fløte, salt og pepper og pisk godt sammen.

Trinn 3

Rens paprikaen og skjær i terninger. Fres i 3 minutter i olivenolje med hakket hvitløk, salt og pepper.

Trinn 4

Fyll muffinsformene med paprika og fyll på eggeblandingen til kanten. Del cherrytomater i to og ha på toppen.

Trinn 5

Stek i 16–18 minutter på midterste rille til muffinsene har stivnet.

Trinn 6

Server nystekte og lune med godt brød, smør og en skje rømme.