Frittata med pesto

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
3 planlagt
Frittata med pesto
Legg oppskrift
i handlelapp
Frittata er en type italiensk omelett. Bruk det du vil av ingredienser – en gyllen mulighet til å bruke opp rester fra grønnsaksskuffen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Egg
1 dl
Melk
1 klype
Salt og pepper

Forslag til fyll (valgfritt)

0.5 stk
Rød paprika, skåret i skiver
1 stk
Løk, delt i to og skåret i tynne skiver
0.5 stk
Bacon, skåret i strimler
1 neve
Vesterhavsost, finrevet
1
Pesto til servering

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Stek bacon, paprika og løk i en panne som tåler å settes i ovnen. Krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Visp sammen egg og melk og hell i pannen. Senk temperaturen til medium–lav. La steke i ca. 5 minutter til egget har stivnet litt. Dryss med ost og sett i ovnen. Stek i 10–15 minutter. Steketid avhenger av størrelse på stekepanne og tid på platetoppen, så følg med underveis så ikke egget blir overstekt i ovnen.

Trinn 3

Server med pesto og godt brød!

TIPS

Hvis du ikke har en stekepanne som tåler stekeovnen kan du bruke en smurt paiform eller en annen form som tåler ovnen.