Hasselbackgrønnsaker med pesto
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vask og tørk alle grønnsakene godt. Skjær tynne skiver i grønnsakene uten å skjære helt igjennom.
Tips!
Legg to spisepinner eller to fjøler på hver side av grønnsaken du kutter, slik at kniven stopper opp før du når bunnen. -
Trinn 2
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Legg de største rotfruktene på et stekebrett med bakepapir. De mindre rotfruktene trenger kortere steketid.
-
Trinn 3
Pensle grønnsakene med olje og krydre med salt og pepper. Sett grønnsakene inn i ovnen (se steketid under). Ta ut brettet og stikk strimlet spekeskinke i sprekkene på rotfruktene (kan droppes). Strø ost over og sett tilbake i ovnen i ca. 10 minutter.
Anbefalt steketid
- Store grønnsaker, som beter, søtpoteter og store poteter: 45 min
- Mellomstore grønnsaker, som gulrøtter og neper: 30 min
- Små grønnsaker, som reddiker: 15 min
-
Trinn 4
Ta ut og legg på et fat. Server med pesto og rømme til.
Serveringstips
Lag en enkel tomatsalat til
Tips
Spekeskinke er nydelig i denne retten, men den kan godt lages uten også.