Hasselbackgrønnsaker med pesto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hasselbackgrønnsaker med pesto

3.5 i snitt
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
Hasselbackgrønnsaker med pesto
Hasselbackpoteter er en klassisk favoritt, som også kan lages av andre grønnsaker. Finn fram de enslige grønnsakene innerst i kjøleskapet, og gjør litt ekstra ut av dem!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 ss
Olivenolje
0.5 pose
Revet mozarella
1 glass
Pesto
2 dl
Seterrømme
100 gr
Spekeskinke (kan droppes)
1 klype
Salt og pepper

Velg et utvalg grønnsaker som f. eks:

4 stk
Medium størrelse poteter
8 stk
Reddiker
4 stk
Gulrøtter
4 stk
Små beter
4 stk
Små søtpoteter

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og tørk alle grønnsakene godt. Skjær tynne skiver i grønnsakene uten å skjære helt igjennom.

 

Trinn 2

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Legg de største rotfruktene på et stekebrett med bakepapir. De mindre rotfruktene trenger kortere steketid.

Trinn 3

Pensle grønnsakene med olje og krydre med salt og pepper. Sett grønnsakene inn i ovnen (se steketid under). Ta ut brettet og stikk strimlet spekeskinke i sprekkene på rotfruktene (kan droppes). Strø ost over og sett tilbake i ovnen i ca. 10 minutter.

 

Trinn 4

Ta ut og legg på et fat. Server med pesto og rømme til.

 

Tips

Spekeskinke er nydelig i denne retten, men den kan godt lages uten også.