Potet på pinne med chilidipp
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finn frem 8 grillspyd. Sett ovnen på 180 grader. Vask og tørk potetene. Tre potetene på hvert sitt grillspyd.
-
Trinn 2
Start med å skjære et snitt i toppen av poteten mens du snur den forsiktig rundt, slik at du skjærer spiralmønster. Trekk potetspiralen forsiktig fra hverandre. Legg spydene på et stekebrett.
-
Trinn 3
Pensle potetene med olje. Dryss over grillkrydder og sett i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
-
Trinn 4
Lag chilisaus: Ha hakket rød chili, hakket hvitløk, paprika og kuttet løk i en kjøkkenmaskin og kvern grovt. Tilsett tomat, salt, pepper, kayennepepper og sitronsaft.
-
Trinn 5
Ha blandingen over i en gryte og tilsett olivenolje. Kok opp og småkok under lokk i 20 minutter. Smak til med mer salt og pepper. Avkjøl.
TIPS!
Husk å legge trespydene i vann en time før du skal bruke dem, så de ikke tar fyr under steking. Har du metallspyd liggende, kan du lage hullet med dem først slik at det er lettere å tre potetene på trespydene.