Hopp til innhold

Potet på pinne med chilidipp

4.0 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
22 planlagt
Potet på pinne med chilidipp

Prøv potet på pinne, også kalt tornadopoteter. Disse finner du på hvert gatehjørne i Seoul, Koreas hovedstad. Hvorfor ikke lage dem på kjøkkenet hjemme?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Medium store poteter
2 ss
Grillkrydder/pommes frites-krydder
1 pk
Grillspyd
4 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt (kan sløyfes)

Chilisaus

3 stk
Tomater
1 stk
Løk
5 stk
Rød chili
1 stk
Smakspaprika
2 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron, saften
0.5 ts
Kayennepepper
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
3 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Finn frem 8 grillspyd. Sett ovnen på 180 grader. Vask og tørk potetene. Tre potetene på hvert sitt grillspyd.

Trinn 2

Start med å skjære et snitt i toppen av poteten mens du snur den forsiktig rundt, slik at du skjærer spiralmønster. Trekk potetspiralen forsiktig fra hverandre. Legg spydene på et stekebrett.

Trinn 3

Pensle potetene med olje. Dryss over grillkrydder og sett i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Trinn 4

Lag chilisaus: Ha hakket rød chili, hakket hvitløk, paprika og kuttet løk i en kjøkkenmaskin og kvern grovt. Tilsett tomat, salt, pepper, kayennepepper og sitronsaft.

Trinn 5

Ha blandingen over i en gryte og tilsett olivenolje. Kok opp og småkok under lokk i 20 minutter. Smak til med mer salt og pepper. Avkjøl.

TIPS!

Husk å legge trespydene i vann en time før du skal bruke dem, så de ikke tar fyr under steking. Har du metallspyd liggende, kan du lage hullet med dem først slik at det er lettere å tre potetene på trespydene.