Pai med tre lag av rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Pai med tre lag av rotgrønnsaker

Pai med tre lag av rotgrønnsaker

4.2 i snitt
Pai med tre lag av rotgrønnsaker
En fantastisk smakfull pai med tre lag av rotgrønnsaker. Det tar litt tid å lage den, men det er verd innsatsen!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lag 1

100 gr
Finstrimlet rødkål
1 stk
Kokt rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron, saften
1 klype
Salt
1 ts
Honning

Fyll mellom lagene

3 dl
Revet cheddar

Lag 2

2 stk
Store søtpoteter
0.5 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Frisk timian
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Lag 3

0.5 stk
Løk
3 stk
Store pastinakk
1 ss
Hakket frisk persille
1 dl
H-melk, eller fløte
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
3 ss
Olivenolje

Paibunn

375 gr
Hvetemel
0.5 ts
Salt
240 gr
Kaldt smør
0.5 dl
Iskaldt vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Paibunn: Ha hvetemelet og saltet i en food prosessor. Del smøret opp i terninger og ha i. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Tilsett litt over halvparten av vannet og kjør knivene rundt akkurat til vannet er inkorporert. Bruk pulsknapp hvis du har det på food prosessoren. Tilsett litt og litt vann, akkurat nok til at du får samlet deigen sammen til en klump. Paideigen blir best, og krymper minst, når den er minst mulig bearbeidet.

  2. Trinn 2

    Del deigen i to og pakk hver del inn i plastfolie. Legg dem i kjøleskapet i minst 30 minutter. Finn fram en paiform og smør den med olje eller smør. Bruk en paiform med løs bunn, hvis du har.

  3. Trinn 3

    Kjevle den ene deigklumpen ut med litt mel mellom to lag med plastfolie. Kjevle deigen ut til den er stor nok til å gå oppover og over kantene på paiformen. Ta av plasten på den ene siden. Løft deigen over i paiformen og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

  4. Trinn 4

    Kjevle ut den andre deigklumpen på samme måte, men legg den i kjøleskapet, mellom plastfolien, når den er ferdig utkjevlet. Sett ovnen på 200C.

  5. Trinn 5

    Lag 1: Bland alt og la det stå å trekke mens du lager resten lag 2 og 3.

  6. Trinn 6

    Lag 2: Skrell og skjær søtpotet, løk og hvitløk i biter. Vend det i olje, sitron, salt og pepper. Legg det utover halve langpannen.

  7. Trinn 7

    Lag 3: Skrell og skjær pastinakk og løk i biter, vend det i olje, salt, pepper og sitron og lagg det på den andre siden av langpannen. Bak i ovnen til gyllen og mør. Ta pastinakken i en skål og bland med hakket persille og fløte. Rør litt kraftig til en grov mos.

  8. Trinn 8

    Ta ut paiformen og legg i fyllet, lag på lag med ost i mellom lagene. Først det røde, så søtpotet og så pastinakk. Sett på lokket og skjær langs sidene, bruk den overflødige deigen til å pynte med. Pensle med vispet egg.

  9. Trinn 9

    Stek paien på 180C i ca 45 minutter til den er gyllen.

Server med

God alioli og salat med syltet rød og grønn kål.