Ovnsbakt pastinakk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
Ovnsbakt pastinakk
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsbakt pastinakk er enkelt å lage og smaker utrolig godt til både kjøtt og fisk.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

1 kg
Pastinakk
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Frisk timian
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Trinn 2

Skrell pastinakken og del i båter. Ha i en ildfast form med olivenolje. Tilsett hele hvitløksfedd, timianstilker, salt, kvernet pepper og sitronsaft. Vend godt. Stek pastinakkene i ovnen i 30 minutter.

TIPS

Pastinakk kan eventuelt erstattes av persillerot, søtpoteter eller sellerirot.