Hopp til innhold

Ovnsbakt persillerot

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
Ovnsbakt persillerot

Ovnsbakt persillerot passer godt til det meste og er superenkelt å lage. Prøv denne som tilbehør til kalkun, kylling, ribbe eller pinnekjøtt.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

1 kg
Persillerot eller andre rotgrønnsaker
0.5 dl
Strimlet flatpersille
100 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell persillerøttene og del dem opp i staver på 4 cm. Stek dem brune i smør og smaksett med salt og pepper. Etterstek dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter slik at de blir møre. Ved servering blandes de med finstrimlet bladpersille.

TIPS

Persillerøtter kan byttes ut med pastinakk eller andre rotgrønnsaker.