Løkterte med pære- og rucculasalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Løk Løkterte med pære- og rucculasalat

Løkterte med pære- og rucculasalat

4.7 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Løkterte med pære- og rucculasalat
Butterdeig kan brukes på mange spennende måter. Denne løkpaien med bakte hasselnøtter er supergod kosemat, eller en herlig luksusbrunsj. Server med rucculasalat med skivede pærer.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Butterdeigsplater, frossen
6 stk
Løk, normal størrelse
0.5 dl
Olivenolje
2 stk
Eggeplommer
4 ts
Sukker
1 klype
Salt og pepper

Pære- og rucculasalat

1 pose
Rucculasalat
2 stk
Pærer, i skiver
1.5 dl
Hasselnøtter
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Balsamicosirup
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Tin butterdeigsplatene. Skrell løk og del i to.

Trinn 2

Legg butterdeigplatene på stekebrett med bakepapir. Pensle med eggeplomme. Legg 3 halve løk på hver butterdeigsplate og pensle løken med olivenolje. Dryss sukker på løken og salte og pepre.

Trinn 3

Stek butterdeigstertene i 30 min. til de er pent brune, og løken er myk og karamellisert.

Trinn 4

Grovhakk hasselnøtter og stek i en egen form i ovnen i ca. 10 min. til nøttene er pent brune. Ha rucculasalat i en bolle. Ha oppi tynne skiver pære og dryss på med olivenolje, salt, pepper og balsamicosirup. Ha i hasselnøttene. Bland sammen godt.

Trinn 5

Del terten i 2-3 biter og anrett på tallerken. Server med pære- og rucculasalat.