Løkterte med pære- og rucculasalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Tin butterdeigsplatene. Skrell løk og del i to.
-
Trinn 2
Legg butterdeigplatene på stekebrett med bakepapir. Pensle med eggeplomme. Legg 3 halve løk på hver butterdeigsplate og pensle løken med olivenolje. Dryss sukker på løken og salte og pepre.
-
Trinn 3
Stek butterdeigstertene i 30 min. til de er pent brune, og løken er myk og karamellisert.
-
Trinn 4
Grovhakk hasselnøtter og stek i en egen form i ovnen i ca. 10 min. til nøttene er pent brune. Ha rucculasalat i en bolle. Ha oppi tynne skiver pære og dryss på med olivenolje, salt, pepper og balsamicosirup. Ha i hasselnøttene. Bland sammen godt.
-
Trinn 5
Del terten i 2-3 biter og anrett på tallerken. Server med pære- og rucculasalat.