Hopp til innhold

Fruktkake med pære og banan

4.3 i snitt
Tidsbruk 55 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
112 planlagt
Fruktkake med pære og banan

Du kan bruke overmoden frukt til å lage en spennende opp-ned-kake. Denne har et lokk av karamell, pære og banan, og er en kake gjestene sent vil glemme.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Bananer
2 stk
Pære
10 gr
Smør
100 gr
Sukker

Kakerøre

3 stk
Egg
1 dl
Kulturmelk, yoghurt, kefir eller H-melk
1 ss
Fersk ingefær, finrevet
200 gr
Sukker
300 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel
150 gr
Smør, smeltet
1 klype
Salt

Topping

1
Pisket krem eller iskrem

Slik gjør du

Trinn 1

Smør en rund kakeform og dekk den med bakepapir. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Trinn 2

Smelt sukker i en panne til sukkeret har smeltet. Bland inn smør og rør glatt. Hell karamellen i bunnen av kakeformen. Skrell frukten og skjær i skiver og dekk karamellflaten.

Trinn 3

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland inn melk og smeltet smør. Tilsett ingefær, salt, kanel, bakepulver og hvetemel. Rør sammen.

Trinn 4

Hell røren i kakeformen og sett i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en pinne ned i kaken for å se om den er ferdig. Henger det røre igjen, må kaken steke litt til.

Trinn 5

Avkjøl kaken på rist i 15 minutter. Ta den ut av formen med bunnen opp. Serverer med pisket krem eller iskrem til.