Fruktkake med pære og banan
Du kan bruke overmoden frukt til å lage en spennende opp-ned-kake. Denne har et lokk av karamell, pære og banan, og er en kake gjestene sent vil glemme.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smør en rund kakeform og dekk den med bakepapir. Sett ovnen på 175 grader varmluft.
-
Trinn 2
Smelt sukker i en panne til sukkeret har smeltet. Bland inn smør og rør glatt. Hell karamellen i bunnen av kakeformen. Skrell frukten og skjær i skiver og dekk karamellflaten.
-
Trinn 3
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland inn melk og smeltet smør. Tilsett ingefær, salt, kanel, bakepulver og hvetemel. Rør sammen.
-
Trinn 4
Hell røren i kakeformen og sett i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en pinne ned i kaken for å se om den er ferdig. Henger det røre igjen, må kaken steke litt til.
-
Trinn 5
Avkjøl kaken på rist i 15 minutter. Ta den ut av formen med bunnen opp. Serverer med pisket krem eller iskrem til.