Grillet fennikel med appelsindressing

Fennikel er en spennende grønnsak passer utmerket på grillen, og blir ekstra god med en frisk appelsindressing. Bruk den som en vegetarrett, eller som tilbehør til fisk eller kylling, eller som en del av et grillkoldtbord.
Server gjerne med grillet pitabrød og/eller couscous salat og oliventapenade på siden.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Rens fennikel og skjær den i skiver. Ta vare på de grønne spirene øverst på fennikelen. Disse er gode som krydder.
Trinn 2
Pensle fenikkelskivene med litt olje på begge sider og dryss over litt salt.
Trinn 3
Grill fenikkel over middels høy varme. Fennikelen skal være nesten mør og ha en gyllen karamellaktig farge.
Trinn 4
Pisk eller rist sammen appelsinsaft og olivenolje til dressing. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Trinn 5
Hell dressingen over fennikelen og server den toppet med sorte oliven og fennikelgrønt.
Tips
TIPS: Del sitroner i to og grill dem med snittflaten ned til sitronene er gylne. Sitronen er til å presse over fisk eller kylling.