Hjemmebakt brytebrød
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha lunkent vann i en bolle og tilsett gjær. Rør gjæren ut i vannet. Tilsett kefir, smeltet smør, oppbløtede korn og bland i hvetemel til en god brøddeig.
-
Trinn 2
Bland firkorn, linfrø, sesamfrø, sukker og salt og hell over kokende vann. La det stå og svelle i 15 minutter.
-
Trinn 3
Kjør sammen i blandemaskinen i 10 minutter. La deigen hvile i 1 time og heve på et lunt sted.
-
Trinn 4
Slå sammen deigen og del i 16 emner á 80 gram store rundstykker. Legg rundstykkene på bakepapir på et stekebrett, gjerne litt tett slik at når de hever og stekes så hever de inn i hverandre og blir et brytebrød. La dem etterheve i 30 minutter til dobbel størrelse under et klede.
-
Trinn 5
Varm ovnen til 210 grader varmluft.
-
Trinn 6
Hell på en desiliter vann i bunnen av ovnen for å skape damp. Lukk døren og stek brødet ved 210 grader varmluft i 15 minutter til pent brune. Avkjøles på rist.