Svensk juleskinke med waldorfsalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter.
-
Trinn 2
Smør sennepsglasuren på kjøttet og stek skinken i 25 minutter til den er pent brun på glasuren. Skjær skinken i skiver og server med waldorfsalat til. Saften fra waldorfsalaten fungerer som en kremsaus til skinken. Kokte poteter er godt til.
-
Trinn 3
Waldorfsalat: Del epler og selleri i terninger på 1 cm og tilsett grovt hakkede valnøtter. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt – og bland godt. La salaten stå og trekke i en halv time før servering.