Hopp til innhold

Svensk juleskinke med waldorfsalat

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
38 planlagt
Svensk juleskinke med waldorfsalat

Svensk juleskinke med waldorfsalat er en sikker vinner til julebrunsjen

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Sennepsgratinert juleskinke

1 dl
Pølsesennep
1 dl
Fransk dijonsennep
2 stk
Eggeplommer
1 kg
Kokt, saltet og røkt juleskinke
1 dl
Honning
1 dl
Griljermel

Waldorfsalat

2 stk
Grønne epler
2 stang
Stangselleri
150 gr
Druer
50 gr
Valnøtter
2 dl
Seterrømme
1 dl
Majones
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Worcestershiresaus
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter.

Trinn 2

Smør sennepsglasuren på kjøttet og stek skinken i 25 minutter til den er pent brun på glasuren. Skjær skinken i skiver og server med waldorfsalat til. Saften fra waldorfsalaten fungerer som en kremsaus til skinken. Kokte poteter er godt til.

Trinn 3

Waldorfsalat: Del epler og selleri i terninger på 1 cm og tilsett grovt hakkede valnøtter. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt – og bland godt. La salaten stå og trekke i en halv time før servering.