Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Svin Hjemmelagde medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker

3.8 i snitt
Hjemmelagde medisterkaker
Hjemmelagde medisterkaker er en klassiker til både jul og middag ellers i året. I denne oppskriften lager du saftige medisterkaker med kjøttdeig, som er en litt magrere og enkel variant av den tradisjonelle oppskriften. Perfekt når du vil lage medisterkaker fra bunnen av, med få ingredienser og mye smak.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

600 gr
Medisterdeig
1 stk
Finhakket løk
2 stk
Egg
1 dl
Melk
1,5 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Solsikkeolje
2 ts
Salt
1 ts
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha medisterdeig, hvetemel, finhakket løk, salt og pepper i en bolle. Bland sammen.

  2. Trinn 2

    Tilsett egg og bland godt. Spe på med melk til farsen blir smidig. Farsen inneholder en del fett, derfor trengs det også en del salt.

  3. Trinn 3

    Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt. Stek en liten prøvekake for å sjekke om farsen trenger mer salt.

  4. Trinn 4

    Form medisterkaker med en spiseskje, og stek på middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte. Ca. 3 minutter på hver side.

TIPS!

Du kan gjerne steke medisterkakene på forhånd og varme de i stekeovnen før servering.

Lag dobbel eller tredobbel porsjon. Medisterkaker kan fryses og tines i mikroovn ved uventede besøk.