Hjemmelagde potetlefser
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Knus potetrestene du har fra i går i en stor bolle (eller kok nye poteter), og bland i smør og matfløte.
-
Trinn 2
Sil litt og litt av melet i blandingen og rør til du har en fin deig uten klumper. Spar litt mel til kjevling. Pass på at det ikke blir for hardt, men heller ikke klissete. Sett kjølig i 10 minutter eller mer.
-
Trinn 3
Del opp deigen i like deler. Kjevl ut hver del i runde lefser i valgfri størrelse. Husk at de skal være tynne.
-
Trinn 4
Varm opp en stekepanne. Stek lefsene til de får brune flekker og snu dem. Legg lefsene oppå hverandre når de er ferdigstekte, og legg et håndkle over for å holde på fuktighet og mykhet.
TIPS!
Lefsene kan fryses ned til senere bruk.