Hopp til innhold

Hjemmelagde potetlefser

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
4 ingredienser
14 planlagt
Hjemmelagde potetlefser

Har du rester av poteter etter middagen, kan du prøve disse hjemmelagde potetlefsene. Bruk de til neste middag eller fyll med pålegg til matpakken.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Poteter
0.2 dl
Matfløte
100 gr
Smeltet smør
2 dl
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Knus potetrestene du har fra i går i en stor bolle (eller kok nye poteter), og bland i smør og matfløte.

Trinn 2

Sil litt og litt av melet i blandingen og rør til du har en fin deig uten klumper. Spar litt mel til kjevling. Pass på at det ikke blir for hardt, men heller ikke klissete. Sett kjølig i 10 minutter eller mer.

Trinn 3

Del opp deigen i like deler. Kjevl ut hver del i runde lefser i valgfri størrelse. Husk at de skal være tynne.

Trinn 4

Varm opp en stekepanne. Stek lefsene til de får brune flekker og snu dem. Legg lefsene oppå hverandre når de er ferdigstekte, og legg et håndkle over for å holde på fuktighet og mykhet.

TIPS!

Lefsene kan fryses ned til senere bruk.