Hopp til innhold

Kremet soppsaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 10 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
64 planlagt
Kremet soppsaus

En smaksrik og fyldig soppsaus som passer godt til både kjøtt og fisk. Enkel å lage og utrolig god.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

200 gr
Sjampinjong eller annen sopp
1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Hakket frisk timian
0.5 ts
Maizena
3 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en kjele med olivenolje og fres finhakket sjalottløk og hvitløk i ett minutt. Tilsett skivet sopp og fres til vannet er fordampet. Ha i hakket timian, fløte og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Jevne sausen med maizena utrørt i kaldt vann.