Béarnaisesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Béarnaisesaus

4.0 i snitt
Béarnaisesaus
Kongen av sauser. Litt sennep i sausen gir en fin snert, samtidig som det gjør at sausen ikke skiller seg så lett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Eggeplommer
1.5 ss
Estragoneddik
1.5 ts
Dijonsennep
1 ss
Finhakket frisk estragon
250 gr
Smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør i en liten gryte. Imens, pisk sammen eggeplommer, eddik og sennep i en stor bolle. Når væsken i smøret begynner å småkoke, rør i smøret i 1-2 minutter.

  2. Trinn 2

    Hell det smeltede smøret i eggeblandingen, litt etter litt, mens du stadig pisker. Smak til sausen med salt og frisk estragon.

Tips

Hvis du vil ha den tjukkere, ha sausen tilbake i gryta og varm opp litt til. Rør hele tiden, og pass veldig på at sausen ikke skiller seg. Fortsett å røre i 1 minutt etter at du har tatt sausen av varmen.