Hopp til innhold

Urtepanert kylling med sommersalat

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
943 planlagt
Urtepanert kylling med sommersalat

En smak av Middelhavet er perfekt når gradestokken går oppover. Kylling og salat med fetaost og vannmelon gjør denne middagen frisk og mettende.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

480 gr
Kyllingfilet
2 stk
Egg
1 dl
Hvetemel
1 ts
Salt
2 ss
Provencekrydder
0.5 ts
Pepper
3 dl
Griljermel
3 dl
Solsikkeolje til steking

Salat

1 pose
Feldsalat
1
Fetaost
0.5 stk
Agurk
1 kurv
Cherrytomater
2 skive
Tykke skiver vannmelon

Dressing

1 stk
Sjalottløk
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Tomatpuré
5 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllingen i biter.

Trinn 2

Ha mel på en tallerken. Bland inn provencekrydder, pepper og salt. Pisk eggene og ha i en egen skål. Strø griljermel på en tredje tallerken. Vend kyllingbitene først i mel, så i egg og til slutt i griljermel.

Trinn 3

Varm en høy panne med olje. Legg noen av kyllingbitene i oljen og stek et par minutter på hver side til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Tørk på rist mens du steker resten av kyllingen. 

Trinn 4

Rør sammen dressingen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Kutt opp grønnsaker i biter og bland salaten. Smuldre fetaost over.

Trinn 6

Anrett 4–5 biter med kylling på en tallerken og server en god porsjon salat ved siden av. Hell dressing over salaten rett før servering, eller server ved siden av.

TIPS

Er du usikker på om oljen er varm nok, kan du teste med en brødbit eller tresleiv først. Bobler det rundt brødet eller tresleiven, er oljen klar til panering.