Rakfisk
Rakfisk er tradisjonsmat på sitt beste – og den fortjener en plass på bordet i julen. Noen rynker litt på nesen over lukten, men ikke la det stoppe deg fra å smake denne delikatessen.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok mandelpotetene ved å senke varmen når vannet koker, og la dem trekke til de er møre.
-
Trinn 2
Del løken i to og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene i en skål. Skjær fisken i biter og legg den på et fat. Ha rømme i en skål og rødbetskiver i en annen.
-
Trinn 3
Potetene kan skrelles før servering eller serveres med skall. Server rakfisken med poteter, rødløk, rømme, rødbeter, lefser, flatbrød og smør til.
Tips:
Prøv også å servere rakfisken med purre og kokte egg, i tillegg til det tradisjonelle tilbehøret
Prøv også