Hopp til innhold

Rakfisk

Ingen vurderinger
Rakfisk
Rakfisk er tradisjonsmat på sitt beste – og den fortjener en plass på bordet i julen. Noen rynker litt på nesen over lukten, men ikke la det stoppe deg fra å smake denne delikatessen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Rakfiskfilet
600 gr
Mandelpoteter
1 stk
Rødløk
1 glass
Syltede rødbeter
1 beger
Rømme

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok mandelpotetene ved å senke varmen når vannet koker, og la dem trekke til de er møre.

  2. Trinn 2

    Del løken i to og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene i en skål. Skjær fisken i biter og legg den på et fat. Ha rømme i en skål og rødbetskiver i en annen.

  3. Trinn 3

    Potetene kan skrelles før servering eller serveres med skall. Server rakfisken med poteter, rødløk, rømme, rødbeter, lefser, flatbrød og smør til.

Tips:

Prøv også å servere rakfisken med purre og kokte egg, i tillegg til det tradisjonelle tilbehøret