Hopp til innhold

Rødkål

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
487 planlagt
Rødkål

Rødkål er et opplagt tilbehør til all julemat, men husk at det også smaker nydelig til and og kylling også.

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Rødkål

1 kg
Rødkål
1 dl
Husholdningssaft
1 stk
Syrlig eple
0.5 dl
Rødvinseddik
3 dl
Vann
1 ss
Salt
1 ts
Pepper
0.5 dl
Ribbefett

Slik gjør du

Trinn 1

Kok kålen på lav temperatur til den blir myk. Ca. 1,5 timer. Kok kålen de siste 30 minuttene uten lokk slik at kraften blir kokt ned. Vend inn litt ribbefett for å runde av smaken på surkålen før servering.

Trinn 2

Del kålen i fire og skjær ut kålmargen. Finsnitt og ha i en kjele med revet eple, vann, saft, rødvinseddik og krydder.

TIPS

Ha gjerne i noen skiver appelsin som gir fin sødme og syre til rødkålen. Den blir også veldig god med nellik og kanel. Smak deg fram!